MICRONEEDLING – FOREVER YOUNG

MICRONEEDLING predstavlja novu i revolucionarnu metodu podmladjivanja koze.

Pomocu Microneedlinga na kožu se deluje na dva načina:

》Tankim iglicima porveđuju se različiti slojevi koze (epiderma i derma) i stvaraju se mikropovrede koje su golim okom nevidljive. To podstiče prirodnu regeneraciju koze. Dolazi do samozaceljenja i  povećava se proizvodnja sopstvenog fibroplasta (ćelija vezivnog tkiva koja ima gradivnu ulogu) koji se pretvara u kolagen i elastin koji se vezuje za stari kolagen u kozi.

》Mikroiglicama se povećava propustljivost kože i podstiče otvaranje kanala na ćelijskim membranama, to omogućava  aktivnim supstancama da prodru na odgovarajuće dubine u koži pri cemu se ostvaruju vidljivi i dugotrajni rezultat.

Pomocu ovog tretmana mikro iglice prodiru u kozu izmedju 0.2 I 3.0mm. Na taj nacin se deluje na razlicite slojeve koze sto ima za cilj: lifting lica, vrata i dekoltea, otklanjanje naboranosti koze na bilo kom delu tela (ruke, noge, stomak, sake, deo koze oko usiju, predeo izmedju grudi), otklanjanje hiperpigmentacija, smanjenje pora, uklanjanje oziljaka I strija i osvezenje I poboljšanje izgleda koze vec posle prvog tretmana.

Odgovori na najcesca pitanja klijenata:

  • Za koga je tretman namenjen?
   Tretman se može raditi na svim tipovima koze. Indikacije za tretman su: sve vrste bora, ožiljci, pigmentacije, proširene pore, strije, staračke fleke na šakama. Takodje se može koristiti u cilju revitalizacije umorne kože i osveženja, ujednačenja tena i postizanja blistavosti koze.
  • Da li postoji starosna granica za tretman?
   Tretman se ne sme raditi osobama mladjim od 18 godina. Kod tinejdzera starijih od 18 god. se može raditi u cilju smanjenja lucenja sebuma i skupljanja pora, kao i otklanjanja fleka i ožiljaka od akni.
  • Koliko su trajni rezultati?
   Rezultati tretmana su trajni i sto je najbitnije nema yo-yo efekta. Ali, kako ne mozemo zaustaviti prirodni proces starenja mozemo ga značajno usporiti i vizuelno popraviti izgled koze, a nakon toga nastaviti da odrzavamo postignute rezultate.
  • Da li se tretman radi u seriji i koliko je tretmana potrebno?
   Za bolji i dugotrajniji rezultat preporučuje se serija od minimum 3 tretmana. Tretmani se rade na 2-3 nedelje kada se koža u potpunosti regenerise od prethodnog tretmana.
  • Da li je tretman bolan i koliko vremenski traje?
   Tretman lica traje do 1h, tretman lica, vrata I dekoltea do 1.5h.Tretman je najčesće blago neprijatan a ukoliko je nekom bolan moze se naneti lokalni anestetik kako bi se ublazila neprijatnost I bol.
  • Da li ima crvenila nakon tretmana?
   Crvenilo je prisutno i neizbezno nakon tretmana. Najčešće u potpunosti prolazi 24h nakon tretmana. U zavisnosti od osetljivosti koze može da potraje do 48h nakon tretmana .
  • Kada su vidljivi rezultati?
   Rezultati se najbolje vide kada prodje crvenilo koze. izmedju 12 I 24h nakon tretmana i iz dana u dan su sve vidljiviji i bolji. Obzirom da obnavljanje ćelija traje 28 dana tada mozemo očekivati I krajnji efekat tretmana.
  • Da li je potrebna posebna priprema lica pre tretmana?
   Pre samog tretmana radi se mehanički piling lica kako bi se uklonile izumrle ćelije sa povrsine koze i kako bi penetracija mezo koktela bila olakšana. Kod masnih i problematičnih koža potrebno je očistiti pore klasičnim tretmanom 3-7 dana pre ovog tretmana.
  • Da li se može raditi tretman ukoliko su radjeni fileri, botox ili lifting lica?
   Potrebno je da prodje odredjeno vreme (do 30 dana) u zavisnosti od toga šta je radjeno na licu. Ovaj tretman moze biti izvanredna dopuna drugim estetskim procedurama kao sto su tretman filerima, botoksom, hemijski pilinzi, hirurški lifting… Redovnim tretmanima značajno se odlaze period koriščenja agresivnijih hirurških metoda.
  • U kom slučaju je tretman kontraidikovan?
   Kontraindikacije za Microneedling su: autoimuna oboljenja, poremecaj u zgrušavanju krvi, diabetes, bakterijske infekcije kože, kožne bolesti, otvorene rane, neepitalizovana oštećenja na koži.
  • Nega kože nakon tretmana?
   Nakon tretmana obavezna je kučna nega koja doprinosi jos boljem rezultatu tretmana. Šminka se ne sme koristiti narednih 24h. Voditi racuna da sve četkice i sundjeri za šminku budu čisti prilikom korišćenja. Zameniti jastucnicu pre spavanja. Izbegavati saunu, bazen i fizičke treninge narednih7 dana. Sunčanje je zabranjeno do potpune regeneracije kože, kao i solarijum. Izbegavati dodir sa prasinom i prljavstinom. Izbegavati agresivne i abrazivne tretretmane dok se koža u potpunosti ne regenerise.